Videomateriaalia historian 1. kurssiin

Kurssilla on katsottu videoita, joita on hyvä katsoa myös kokeeseen valmistautuessa. Uusi sähköinen koe mahdollistaa monipuolisemmat tehtävänannot.

Oheisessa kuvasarjassa on kuvia kivikauden kylästä Suomessa. Millaista oli elämä pyyntiyhteisöissä n. 5000 vuotta sitten?
Kivikauden kylä

Tämä video kuvaa upeasti Rooman kaupunkia Konstantius Suuren valtakaudella. Videon avulla on mahdollista hahmottaa antiikin kaupunkikulttuuria sen viimeisinä aikoina. Rooman imperiumin hajoamisprosessi oli jo pitkällä, mutta valtakunnan ydinalueilla kaupunkielämä kukoisti.
Rooman kaupunki v.320 jaa.

Miten kreikkalaiset sotivat? Upea animaatio kreikkalaisen maljakkomaalauksen pohjalta.
Kreikkalaiset hopliitit taistelussa.

Tämä video kuvaa 1600-luvun Lontoota. Kaupunkirakenteessa paljon keskiajan kaupunginkin piirteitä.Mieti millaista olisi elää näissä olosuhteissa?
Lontoo 1600-luvulla.

Lohduton pieni video Lähi-Idän historiasta. This land is my land.

Kongon historian musta aukko. Kuningas Leopold II halusi siirtomaan ja sai. Dokumenttielokuva paljastaa tarkkaan varjellun salaisuuden ja rikoksen. Keromus siitä, kuinka teollisen vallankumouksen teknologiset keksinnöt tempasivat kongolaiset globalisaatioon ja mittaamattomiin kärsimyksiin.
Valkoinen kuningas, musta kuolema.

Hans Roslingin mainio tilastoesitys köyhyyden vähenemisestä 1800-2000. Vaikka maailmassa on edelleenkin ainakin 2 mrd ihmistä, jotka elävät alle 2 dollarilla päivässä, niin yleisesti elinajan odote ja elintaso on maailmassa noussut.

Evoluutiota hyvin havainnollistava opetusvideo. Esi-isää etsimässä.

Rahan historiaa. Mitä raha on? Millaisia rahoja historiassa on käytetty. Yle Oppisen laatutuotantoa.
Rahan historiaa

Leave a comment