Pop-up -museo koululle 2 – kokeilua QR-koodilla

Museovierailu Pöljän Kotiseutumuseolle ja Suomen Asutusmuseolle toteutettiin 21.8.

IMG_9299

IMG_6522

Opiskelijat kuuntelivat kahdessa ryhmässä opastuksen Asutusmuseolla.Tämän jälkeen otettiin kuvat ja oppaamme Hannu Heikkilä vastasi kysymyksiin. Asutusmuseon esineissä oli paljon tuttua myös opiskelijoille, koska miljöö muistutti monen mummolaa.

Yhdellä opiskelijalla oli jopa omakohtainen tarina kerrottavana talosta.Lisäksi meitä kaikkia yhdisti Mureen perheen kohtaloihin Salmi. Mureet lähtivät evakkoon Salmista ja Siilinjärven lukio on Salmin keskikoulun perillinen.
Pöljän Kotiseutumuseolla oli lyhyt johdatus kaikille ja sitten opiskelijat saivat itse tutustua museon rakennuksiin ja esineisiin. Hannu Heikkilä ja opettaja vastasivat kysymyksiin. Osa työskemteli keskittyneesti, osa videoi ja kuvasi pahemmin miettimättä.
IMG_9320

QR-koodi oli opiskelijoille tuttu asia, mutta sellaisen tekeminen ei. Pop-up -museo on siis vielä kesken, mutta hyvällä alulla!

IMG_6547

IMG_6548

QR-koodiin opiskelija tarvitsee pilvipalvelun, jonka avulla aineistolle saadaan linkki. Pääsääntöisesti tämä osattiin, mutta ihan mutkattomasti projekti ei ole edennyt. Osa toimitti hienon koodin, joka johti vain Googlen kirjautumissivulle. Mutta oppimassahan me täällä olemme! Palaan asiaan, kun koko ryhmä on tehtävästä selvinnyt ja olen saanut heiltä palautetta.

Leave a comment